۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۳
کد خبر: ۶۰۶۷۲۴

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
اوپک پیش‌بینی کرد تقاضا برای نفت خام تولیدی اعضای آن در سال ۲۰۱۹ میلادی افزایش می‌یابد و بازار با محدودیت عرضه روبه‌رو خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۹۸ به شرح ذیل است:

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۷۲۸ واحد عقب‌نشینی کرد
 
بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه شرکت مدیریت فناوری بورس تهران شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه آخرین روز کاری هفته با کاهش ۷۲۸ واحد به رقم ۲۱۱ هزار و ۱۷ واحد رسید.

شاخص کل با معیار هم‌وزن امروز ۵۰۶ واحد رشد کرده و به رقم ۴۵ هزار و ۷۳۶ واحد رسید.

ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران امروز از ۸۰۸ هزار میلیارد تومان گذشت.

امروز معامله‌گران بورسی بیش از ۳.۸ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق بهادار در قالب ۲۸۶ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۲۷۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی امروز ۲۰۸ واحد افت کرده و به رقم ۶۰ هزار و ۵۱۱ واحد رسید.

شاخص قیمت با معیار هم وزن ۳۵۱ واحد رشد کرده و به رقم ۳۱ هزار و ۷۷۹ واحد رسید.

شاخص آزاد شناور با کاهش ۱۹۴ واحد به رقم ۲۳۷ هزار و ۱۰۶ واحد رسید.

شاخص بازار اول بورس با کاهش ۵۷۶ واحد به رقم ۱۵۸ هزار و ۳۲۷ واحد رسید و شاخص بازار دوم بورس با کاهش ۱۲۶۱ واحد به رقم ۴۰۶ هزار و ۴۵۵ واحد رسید.

امروز نماد‌های شبهرن، شسپا، ومعادن در تقویت شاخص بورس مؤثر بودند و نماد‌های فارس، فولاد، کگل، رمپنا، در کاهش شاخص بورس اثرگذار بودند.

امروز نماد‌های پربیننده بورسی مربوط به شرکت‌های سایپا، بانک ملت، بانک تجارت با قیمت پایانی هر سهم ۴۰۰ ریال، ایران خودرو، فولاد مبارکه، گروه مپنا و پارس خودرو بوده‌اند.

بنا به این گزارش امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل کاهشی بوده و با ۴ واحد عقب‌نشینی به رقم ۲ هزار و ۵۸۳ واحد رسید.

ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس امروز به بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله‌گران فرابورس بیش از ۱.۴ میلیارد برگه بهادار سهام و حق تقدم در قالب ۳۷۱ هزار نوبت معامله و به ارزش ۷۶۲ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نماد‌های کگهر، کرمان، شراز، در تقویت شاخص فرابورس اثرگذار بودند و نماد‌های زاگرس، مارون، ذوب، میدکو در کاهش شاخص فرابورس اثر گذار بودند.

امروز نماد‌های پربیننده فرابورسی مربوط به شرکت‌های ذوب‌آهن اصفهان، صنایع کاغذپارس، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، کشت و صنعت شهداد ناب خراسان، پتروشیمی زاگرس، بانک دی و مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان بوده‌اند.

امروز همچنین با پیام ناظر بازار اطلاعیه مهم در مورد نماد معاملاتی وانصار ۲ صادر شد.

همچنین وقفه معاملاتی نماد دپارس یک، به علت تغییرات بیش از ۲۰ درصدی قیمت منتشر شد.

همچنین توقف نماد‌های معاملاتی سهگمت، سهخزر، سهخزرح، وتوسح متوقف شدند.

همچنین نماد‌های خلنت، سنیره، غشاذر و نماد سنیر، سفار، نماد چکارن، نماد شبهرن، شسپا، شنفت، ختراک، بازگشایی شدند و نماد‌های معاملاتی بموتو، ثاخت، رتاب، بازگشایی شدند.

همچنین اطلاعیه حراج مجدد نماد معاملاتی ختوقاح، انجام شد و حراج نماد‌های معاملاتی شدوص، و دتماد، نیز حراج معاملاتی شد.
___________________________

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز
 
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید با افزایش اندک نسبت به آخرین قیمت‌های روزکاری قبل در قیمت ۵ میلیون و ۳۰ هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۷۸۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی یک میلیون و ۳۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

سکه تمام‌بهار آزادی ۵ میلیون و ۳۰ هزار تومان
سکه‌بهارآزادی طرح قدیم ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان
نیم‌سکه بهارآزادی ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان
ربع‌سکه یک میلیون و ۷۸۰ هزار تومان
سکه‌گرمی یک میلیون و ۳۰ هزار تومان

قیمت طلای ۱۸ عیار هم ۴۵۹ هزار و ۳۹۱ تومان ارزش‌گذاری شده است. ضمن آنکه هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با قیمت ۱۲۹۶ دلار معامله می‌شود.

صرافی‌های بانک‌ها هم‌اکنون قیمت دلار را برای فروش به مردم، ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان خریداری می‌کنند.

برهمین‌اساس طی روز جاری امروز بانک‌های عامل قیمت دلار را ۱۴ هزار و ۴۷۰ تومان و ۵ ریال، قیمت یورو را ۱۶ هزار و ۲۱۹ تومان و ۲ ریال و قیمت پوند انگلیس را ۱۸ هزار و ۶۸۴ تومان و ۲ ریال برای خرید از مردم اعلام کرده‌اند. قیمت‌ها نسبت به روز قبل اندکی افزایش داشته است.
___________________________

افزایش تقاضای نفت در بازار

دبیرخانه سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) دیروز (سه‌شنبه، ۲۴ اردیبهشت‌ماه) در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تقاضای جهانی برای نفت اعضای این سازمان در سال جاری میلادی فراتر از انتظار خواهد بود، زیرا افزایش تولید رقیبان اوپک از جمله آمریکا، رو به کاهش می‌گذارد و این مسئله، نشان‌دهنده محدودیت عرضه نفت در بازار‌های جهانی خواهد بود.

اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تولید اعضای این سازمان در ماه آوریل امسال کاهش یافته است، همچنین با استناد به کند شدن آهنگ رشد اقتصاد جهانی، برآورد خود را از رشد تولید کشور‌های غیر عضو اوپک کاهش داد.

در گزارش اوپک آمده است: تولید نفت شیل آمریکا به شکلی روزافزون با محدودیت‌های پرهزینه تدارکاتی برای ظرفیت انتقال نفت از مناطق تولیدی محصور در خشکی، روبه‌روست.

گزارش اوپک همچنین نشان می‌دهد سطح ذخیره‌سازی نفت در کشور‌های توسعه یافته در ماه مارس سال جاری میلادی افزایش داشته و به ۲۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه رسیده که بیشتر از میانگین پنج ساله این ذخیره‌سازی‌هاست.

در مجموع، تولید نفت اوپک در ماه آوریل امسال با ۳ هزار بشکه در روز کاهش ماهانه به روزانه ۳۰ میلیون و ۳۱ هزار بشکه رسید.

کاهش تولید نفت عربستان در این ماه، افزایش تولید نیجریه، عراق و لیبی را تا حدی خنثی کرد.

۱۱ عضو اوپک که طبق توافق جهانی کاهش تولید نفت متعهد به کاهش تولید نفت هستند، در ماه آوریل امسال ۱۵۰ درصد به تعهد خود پایبند بودند.

طبق برآورد اوپک، اعضای این سازمان باید در سال جاری میلادی به‌طور میانگین ۳۰ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کنند تا بتوانند توازن بازار را حفظ کنند.
___________________________

همتی: نرخ‌های فعلی ارز پایدار نیست
 
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات دولت درباره نرخ ارز به خبرنگاران گفت: نرخ‌های فعلی ارز پایدار نیست و هر لحظه ممکن است تغییر کند؛ بنابر این بهتر است مردم عادی در بازار ارز سرمایه‌گذاری نکنند.این نرخ تابع متغیر‌های اقتصادی و سیاسی است.

وی با تاکید بر اینکه به متغیر‌های اقتصادی و ذخایر ارزی کاملا اشراف داریم، گفت: وضعمان از نظر ذخیر اسکناس بسیار خوب است، اما متغیر‌های سیاسی روی نرخ ارز تاثیرگذار است که مبنای اقتصادی ندارد.

همتی با بیان اینکه مردم نباید تابع متغیر‌های سیاسی باشند، اظهار داشت: این نرخ‌ها نرخ پایدار نیست و هر لحظه ممکن است تغییر کند و بهتر است مردم عادی در بازار ارز سرمایه‌گذاری نکنند.

وی گفت: «من نمی‌توانم بگویم نرخ ارز در آینده چه خواهد شد، ولی قطعا این نرخ‌ها ارزش ذاتی پول ما نیست».

رئیس کل بانک مرکزی درباره وضعیت بازار متشکل ارزی نیز گفت: آنچه به عهده بانک مرکزی بوده انجام و ابلاغ شده است؛ اخیرا شنیده ام یک شرکت برای بازار متشکل ارزی تشکیل و مدیر آن تعیین شده است.

به گفته همتی از این پس پیگیری امور بازار متشکل ارزی به عهده شرکت است و بانک به آن ورودی نمی‌کند.
___________________________

نرخ جدید مرغ و انواع مشتقات در بازار
 
مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۲۰۰، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۱۰ هزار و ۵۰۰ و خرده فروشی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: هم اکنون هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی‌ها با نرخ کمتر از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.

به گفته یوسف خانی، نرخ هر کیلو ران مرغ با کمر را ۱۰ هزار و ۵۰۰ و ران مرغ بدون کمر برابر با نرخ مرغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با اشاره به نرخ سایر مشتقات در بازار افزود: قیمت هر کیلوگرم سینه با کتف ۲۲ هزار، سینه بدون کتف ۲۳ هزار و فیله مرغ ۲۵ هزار تومان است.

وی قیمت مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: توجه به افزایش جوجه ریزی و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، قیمت مرغ در ماه رمضان نوسانی نخواهد داشت و همچنان با نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان در خرده فروشی‌ها عرضه خواهد شد.

یوسف خانی با اشاره به اینکه تقاضای چندانی برای خرید مرغ در بازار وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به افزایش هزینه تمام شده تولید، مرغداران با زیان چشمگیری در فروش هر کیلو مرغ مواجه هستند.

این مقام مسئول ادامه داد: با وجود آنکه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید نرخ واقعی هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی‌ها را ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان اعلام کرده است، از این رو پیش بینی می‌شود که ستاد تنظیم بازار بعد از ماه مبارک رمضان نرخ جدید مرغ را اعلام کند.

وی با بیان اینکه مرغداران نسبت به نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی مرغ گلایه‌مند هستند، گفت: با توجه به نوسان نرخ نهاده‌های دامی در بازار آزاد و انتقادات مرغداران نسبت به نرخ مصوب مرغ، اتحادیه مرغداران درخواست خود را برای تجدید نظر در قیمت تمام شده تولید به ستاد تنظیم بازار ارسال کرده است، از این رو پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ بعد از ماه مبارک رمضان در بازار افزایش یابد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از ثبات نرخ تخم مرغ در بازار خبر داد و افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو تخم مرغ ۷ هزار و ۵۰۰ معادل شانه‌ای ۱۵ هزار تومان است.

یوسف خانی در پایان با اظهار بی اطلاعی از عرضه تخم مرغ‌های وارداتی در بازار تصریح کرد: با توجه به مازاد تولید تخم مرغ، پیش بینی می‌شود که قیمت این محصول افزایشی نداشته باشد.
___________________________

ابلاغ شیوه‌نامه رسیدگی مالیاتی به خرید‌های ارزی

سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، شیوه‌نامه رسیدگی مالیاتی به خرید‌های ارزی اشخاص حقیقی و حقوقی از بانک مرکزی را به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ کرد.

این شیوه نامه به منظور رسیدگی مالیاتی به خرید‌های ارزی با توجه به تحولات ارزی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ و فعالیت سوداگرانه برخی اشخاص که مبادرت به خرید ارز به هر طریق از بانک مرکزی کرده اند صادر شده است.

محمد قاسم پناهی در این خصوص گفت: کلیه اطلاعات مربوط به خرید ارز اشخاص حقوقی در پایگاه اطلاعاتی مالیاتی بارگذاری شده است و ادارات امور مالیاتی مربوطه مطابق مقررات اقدام می‌نمایند.

وی در خصوص نحوه رسیدگی مالیاتی به خرید ارز اشخاص حقیقی نیز گفت: کلیه اطلاعات مربوط به خرید ارز اشخاص حقیقی نیز براساس حجم خرید ارز جهت رسیدگی در کارگروه منتخب امور مالیاتی شهر و استان تهران و نیز ادارات کل امور مالیاتی مربوط در استان‌ها ارسال شده و اطلاعات جدید به دست آمده نیز ارسال خواهد شد.

سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور افزود: اطلاعات مربوط به تراکنش‌های بانکی اشخاص حقیقی نیز از طریق دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی به امور مالیاتی شهر و استان تهران و ادارات کل امور مالیاتی استان‌ها ارسال می‌گردد.

پناهی تاکید کرد: در خصوص آن دسته از مودیانی که مبادرت به خرید ارز نموده و فاقد پرونده مالیاتی مشاغل هستند، ابتدا تشکیل پرونده مالیاتی صورت گرفته و نسبت به صدور احکام جهت رسیدگی به کلیه منابع مالیاتی مودیان مزبور اعم از مالیات‌های مستقیم و ارزش افزوده اقدام خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه رسیدگی مالیاتی به پرونده اشخاص مذکور توسط کارگروهی ویژه انجام می‌گیرد، عنوان داشت: در مواردی که مودی دارای پرونده مالیاتی باشد، اگر ارز خریداری شده مرتبط با فعالیت شغلی مودی باشد و قبلا مالیات آن تشخیص و مطالبه گردیده باشد، مالیات مجدد مرتبط با همان فعالیت، موضوعیت نخواهد داشت. اما اگر ارز خریداری شده مرتبط با فعالیت شغلی مودی بوده و قبلا به نحوی در رسیدگی اداره امور مالیاتی ذیربط منظور نشده باشد، نسبت به رسیدگی و تعیین درآمد مشمول مطابق قانون و مقررات مربوط اقدام خواهد شد.

سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور همچنین خاطرنشان کرد: در صورتیکه فعالیت مودی خرید و فروش ارز نباشد، اسناد و مدارک به دست آمده ملاک تعیین درآمد مشمول مالیات قرار گرفته و یا براساس اطلاعات به دست آمده از تراکنش‌های بانکی اشخاص و مطابق با مقررات نسبت به تعیین درآمد مشمول مالیات اقدام می‌شود. /۲۰۳/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
ارسال نظرات